Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821.

Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, είναι η κορωνίδα των εθνικών επετείων!

Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε με μεγίστη συγκίνηση και υπέρτατο σεβασμό τους προγόνους μας, στους οποίους οφείλουμε την προσωπική μας ύπαρξη, την κρατική μας υπόσταση και την εθνική μας υπερηφάνεια!

Είναι ημέρα κατάνυξης, στοχασμού και αφιέρωσης στην Πίστη.

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε με εκδηλώσεις σε όλες τις σημαιοστολισμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας και με ομιλίες, τις οποίες παρακολούθησαν σε γενικές συγκεντρώσεις το πυροσβεστικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, στο μήνυμά του προς όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, αναφέρει: «…Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

O απανταχού ελληνισμός γιορτάζει σήμερα τη διπλή γιορτή του ξεσηκωμού του γένους μας κατά του τουρκικού ζυγού καθώς και το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η αρχή της επανάστασης ταυτίστηκε με μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της χριστιανοσύνης, το μήνυμα της οποίας θα  επαναπροσδιόριζε την ανθρώπινη ύπαρξη. Ήταν η σπίθα που δημιούργησε την έκρηξη ώστε να ριζωθεί βαθιά στην συνείδηση των Ελλήνων ότι η ελληνική ψυχή δεν είναι δυνατόν να ζει σκλαβωμένη.Τέτοιες μέρες έρχονται στη μνήμη μας τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας και ο ηρωισμός των Ελλήνων που μας κάνει εθνικά υπερήφανους και ευγνώμονες για τη σημερινή μας ελευθερία. Θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος. Η εθνική μας ταυτότητα, η αυτογνωσία, η βοήθεια και η δύναμη που αντλούμε από το Θεό, αποτελούν τα βασικά εφόδια για να διατηρήσουμε τους στόχους μας.

Η ανθρώπινη ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία δεν είναι δεδομένα αγαθά, αλλά κερδίζονται με αγώνες. Οι τρέχουσες παγκόσμιες συνθήκες μάς καταδεικνύουν ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται και τα διδάγματά της  θα πρέπει να γίνονται στάσεις ζωής και όχι εορτασμοί μιας ημέρας.

Ας θυμηθούμε  τα μεγαλουργήματα που έχουν επιτελέσει οι Έλληνες όταν ήταν ενωμένοι και ας οπλιστούμε με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ».

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ομιλητής ήταν ο Πυραγός Σαμαράς Κωνσταντίνος, Τμηματάρχης Δικαστικού της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ., ο οποίος έκανε ιδιαίτερη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική Επανάσταση και μεταξύ άλλων ανέφερε: «… η σημερινή επέτειος συνιστά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό αγαθό είναι η ελευθερία. Μας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσες αιματηρές θυσίες χρειάστηκαν ώστε να απολαμβάνουμε εμείς, εδώ, σήμερα την ελευθερία, ένα αγαθό ίσως για πολλούς συμπολίτες μας θεωρείται ως απολύτως δεδομένο. Τίποτα όμως σε αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, απαιτείται επαγρύπνηση όλων μας, ώστε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ελευθερία και να εγγυηθούμε το αύριο των επερχόμενων γενεών…».

Στην ανωτέρω εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Πετρούτσος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Σταμούλης, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Π.Σ. Θεόδωρος Βάγιας, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Α.Π.Σ., οι Διοικητές Διοικήσεων Π.Υ. Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών Αθηνών και Πειραιά καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων. Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος και εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος και εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος και εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821