Στάχτη 80 στρέμματα δασικής έκτασης στην Πέρσαινα Ηλείας.

Το λάθος ενός άντρα στην Πέρσαινα το μεσημέρι της Πέμπτης, έκανε στάχτη περίπου ογδόντα στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή. Η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών ξέφυγε με τον άνεμο και η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα. Χρειάστηκε η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δυνάμεις από όλη τη Δυτ. Ελλάδα και εναέριο μέσο για να επιτευχθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 25 οχήματα, 50 πυροσβέστες και άλλα 20 πυροσβέστες σε πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνέδραμε ένα αεροσκάφος Canadair, που για πρώτη φορά είδαμε Μάρτη μήνα στην Ηλεία. Η προηγούμενη φορά που χρησιμοποιήθηκαν νωρίς εναέρια μέσα στην Ηλεία, ήταν το 2019 στη μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος του Κουνουπελίου.

Επικεφαλής των δυνάμεων τέθηκε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ενώ στο πεδίο συντόνισαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο αναπληρωτής διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και διοικητής Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας συνέδραμε με μέσα και προσωπικό από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Αρβανίτη, ενώ και η Π.Ε. Ηλείας, συνέδραμε με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η περιοχή της πυρκαγιάς παραμένει έως και σήμερα Σάββατο σε επιτήρηση από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που καθημερινά παράλληλα αντιμετωπίζει αρκετά άλλα περιστατικά από καύσεις στην ύπαιθρο που ξεφεύγουν από αγρότες και λαμβάνουν διαστάσεις.

Σύλληψη για εμπρησμό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος την Πέμπτη το βράδυ συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια στη συγκεκριμένη περιοχή της Πέρσαινας. Στον δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη.

Πηγη:ilialive.gr