Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στην υποθαλάσσια σήραγγα στην Πρέβεζα.

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί «ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 04-04-2022 ημέρα Δευτέρα και περί Ω/22:30΄ εντός της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου-Πρέβεζας. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς αερίων καυσίμων εντός της υποθαλάσσιας σήραγγας.

Η κυκλοφορία έχει ήδη διακοπεί εντός της σήραγγας πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς όπως ορίζει το πρωτόκολλο για είσοδο βυτιοφόρου οχήματος με επικίνδυνο φορτίο. Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει το ΕΚΑΒ για την παραλαβή και μεταφορά του τραυματισμένου οδηγού του βυτιοφόρου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η πυροσβεστική έξοδος που αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος αποτελείται από τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ (8) άτομα. Συνεχίζονται οι έρευνες για να επιτευχθεί πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Υπηρεσίας μας δεν μεταδίδεται.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί συζήτηση-ρεαλιστική αποτίμηση των Υπαλλήλων που συμμετείχαν ώστε να εντοπισθούν εν μέσω ενεργειών και παραλείψεων πιθανά σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Επίσης θα εντοπιστούν προβλήματα, θα διατυπωθούν παρατηρήσεις επί θεμάτων κατευθυντήριων οδηγιών-διαδικασιών επιχειρήσεων εκπαίδευσης/κατάρτισης προσωπικού κ.α. και τέλος θα διατυπωθούν προτάσεις-βελτιώσεις επί των ανωτέρω θεμάτων.

Πρέβεζα 24 Μαρτίου 2022

Ο Διοικητής Π.Υ. Πρέβεζας

Γεώργιος Η. Γκούμας

Αντιπύραρχος Γ.Κ.