Πυρκαγιά στη Σάμο: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ηλικιωμένος για εμπρησμό

Πυρκαγιά στη Σάμο: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ηλικιωμένος για εμπρησμό

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ένας 80χρονος για εμπρησμό. Στη Σάμο αποστέλλονται συνεχώς ενισχύσεις και αναμένεται να είναι μία δύσκολη νύχτα.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άντρες της Πυροσβεστικής και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ένας 80χρονος, τον οποίο ενώ είχε ξεσπάσει η φωτιά στο πευκοδάσος κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο τον έπιασαν την στιγμή που συνέχιζε να βάζει φωτιές και τον ακινητοποίησαν.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν γεωργικές εκτάσεις παρά μόνο δάσος και εξετάζονται οι λόγοι και τα κίνητρα του δράστη.

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή και αναμένεται μία αρκετά δύσκολη νύχτα.

Αν και ο οικισμός Βουρλιώτες δεν απειλείται άμεσα, αποφασίστηκε η προληπτική του εκκένωση από 200 κατοίκους, ενώ κάηκε μία καλύβα στο δάσος. Η φωτιά ξέσπασε αρχικά κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, απ’ όπου πέρασε χωρίς να προκαλέσει ζημιές, αν και το μοναστήρι είναι κλειστό και χωρίς μοναχούς. Το μόνο θετικό είναι ότι στην περιοχή δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

** Νεότερη Ενημέρωση:  Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας προσήχθη και τελικά συνελήφθη από την Πυροσβεστική ως υπαίτιος για την πυρκαγιά. Ωστόσο, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

news247.gr

Don't Miss

Ιόνια Οδός: Νταλίκα έπιασε φωτιά στο Κεφαλόβρυσο

Ιόνια Οδός: Νταλίκα έπιασε φωτιά στο Κεφαλόβρυσο

Νταλίκα έπιασε φωτιά πριν από περίπου μία ώρα στην Ιόνια
Τρίπολη- Πυρκαγιά εν υπαιθρω στο δρόμο για Σπάρτη.

Τρίπολη- Πυρκαγιά εν υπαιθρω στο δρόμο για Σπάρτη.

 Πυρκαγια μικρής έκτασης ξέσπασε, σε ξερά χόρτα στον δρόμο για