Συνάντηση εργασίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο (Π.Σ.) Αλέξιο Ράπανο πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τη διάρθρωση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή του Έβρου.

Ειδικότερα, κατά  τη συνάντηση, ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των Πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο τεχνικής, λειτουργικής και κτιριακής αναβάθμισης, ανάγκη επιτακτική καθώς η ενίσχυση θα δράσει καθοριστικά και στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση για τους λόγους ενίσχυσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών και την ανάγκη μετατροπής του σε Μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο καθώς και για την ανάγκη πρόσληψης επιπλέον προσωπικού, για να γίνει πλήρως λειτουργικό.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε στον Αρχηγό το δίκαιο αίτημα του Δήμου Σουφλίου για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου σε Τμήμα, καθώς καλύπτει μια ευρεία δασώδη έκταση που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.

Ο Αρχηγός δεσμεύθηκε να αξιολογήσει τα δεδομένα και να προχωρήσει, με βάση την αξιολόγηση αυτή, σε δράσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του Βουλευτή προς τον Αρχηγό να επισκεφθεί την περιοχή του Έβρου, την οποία ο Αρχηγός αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση όλων.

evros24.gr