Καιρός – Μαρουσάκης: Νέο κύμα θερμών αερίων μαζών από την επόμενη εβδομάδα.

Με αφρικανική σκόνη και συννεφιές θα κυλήσει και η σημερινή μέρα στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τα χαμηλά βαρομετρικά χαμηλά από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου και τη βόρεια Αφρική φέρνουν σκόνη που επηρεάζει και την χώρα μας και θα μας απασχολήσει και για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, όσο προχωράει η εβδομάδα, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, θα φτάσει έως και τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειώνονται λασποβροχές σε διάφορα τμήματα της χώρας, κυρίως σε ανατολικά και νότια.

Στην περιοχή της βόρειας Κρήτης θα αγγίξει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη τη χώρα, θα ανέβει η θερμοκρασία, οι συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές ώρες και θα τελικά θα δώσουν λασποβροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως σε Ιόνιο, δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Οι νοτιάδες επιμένουν σε Ιόνιο και Αιγαίο και ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές που θα πυκνώσουν προς το βράδυ δίνοντας λασποβροχές. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ήπιες καιρικές συνθήκες με αραιές συννεφιές που θα δώσουν λασποβροχή προς τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, αρκετές βροχές αναμένονται αύριο Πέμπτη, τελευταία μέρα του Μαρτίου ιδιαίτερα σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες -έως και 30 βαθμούς Κελσίου- αναμένονται την Παρασκευή κυρίως σε ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Νέο κύμα θερμών αερίων μαζών από την επόμενη εβδομάδα.