Μπουντουράκης: «Εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη η πυρκαγιά – Τα εθελοντικά κλιμάκια του νησιού με εμπειρία και μέσα».

Για την πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης στη περιοχή των Βουρλιωτών, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο ραδιοσταθμό “Αρμονία”, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο οποίος συντόνιζε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο Υποστράτηγος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη πυρκαγιά, «ωστόσο η καλή συνεργασία με τους φορείς, με τις αρχές του νησιού, ακόμα και με τους κατοίκους, είχε σαν αποτέλεσμα να περιορίσουμε την ίδια ημέρα την πυρκαγιά να μην πάρει διαστάσεις, παρόλο που τις επόμενες ημέρες οι άνεμοι έπνεαν πολύ έντονοι στο νησί και στην περιοχή καταφέραμε να μην έχουμε αναζωπυρώσεις» εξήγησε.

Η πυρκαγιά έκαψε με μια πρώτη εκτίμηση περίπου 380 στρέμματα, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες στο πεδίο ώστε να εξαλείφει ο κίνδυνος για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στον σημαντικό ρόλο του εθελοντικού κινήματος του νησιού αναφέρθηκε ο Συντονιστής κ. Μπουντουράκης, υποστηρίζοντας ότι «πραγματικά προσφέρουν με φιλότιμο, ανθρωπιά και με αξία τις υπηρεσίες τους, είναι πολύ σημαντικό το έργο το όποιο κάνουν, έχοντας εμπειρία και μέσα».

samos24.gr