Συνάντηση με τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε αντιπροσωπεία της Ενωσης Πυροσβεστών Κρήτης.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό μετείχαν ο Απόλλωνας Φραγκιαδάκης Αντιπρόεδρος την Πανελλήνιας Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) και Αντιπρόεδρος της αντίστοιχης Ένωσης της Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος Ά και υπεύθυνος για το νομό Λασιθίου Στέργιος Ατσαλάκης και ο Μανόλης Μουζουράκης Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης.

Σε Υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση προς τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, ζητά να στηρίξει σειρά αιτημάτων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Λασιθίου.

Ακολουθεί το υπόμνημα που υπογράφουν ο Πρόεδρος Μανόλης Αντωνακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Πλεμμένος.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Η Ένωσή μας σας ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στον νομό Λασιθίου χρειάζονται άμεσα αναβάθμιση τόσο σε κτιριακές υποδομές όσο και  ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.

Σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα και αποφασιστικά στα παρακάτω:

1. Την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ’ τάξης Σταθμό και την άμεση βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

2. Την αναβάθμιση της Π.Υ. Ιεράπετρας σε Γ’ τάξης Σταθμό από Δ’ που είναι σήμερα και άμεση στελέχωση από μόνιμο προσωπικό.

3. Την κατασκευή νέου συγχρόνου κτιρίου ( σε οικόπεδο που υπάρχει) για την μετεγκατάσταση της Π.Υ. Αγίου Νικολάου και την στέγαση της Διοίκησης  Πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Λασιθίου.

4. Την αναβάθμιση της Π.Υ. Αγίου Νικολάου σε Β’ τάξη Σταθμό από Γ’ που είναι σήμερα και το άνοιγμα παραπάνω κενών οργανικών για την κάλυψη των κενών της ΔΙΠΙΝ.

5. Την ενίσχυση με προσωπικό του Π.Κ. Τζερμιάδου και την άμεση βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων.  

Συνάντηση Πλακιωτάκη με την Ενωση Πυροσβεστών Κρήτης

cna.gr