Ο τομεάρχης Λέσβου των εποχικών πυροσβεστών Παναγιώτης Δεμερτζής αναφέρθηκε στις κυβερνητικές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, εν’ όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά το Μάιο.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ξεκινούν οι νέες συμβάσεις των εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων  υγειονομικών πιστοποιητικών για την απασχόλησή τους στην Πυροσβεστική.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο τομεάρχης Λέσβου των Εποχικών Πυροσβεστών Παναγιώτης Δεμερτζής αναφέρθηκε στη νέα σεζόν απασχόλησης που ξεκινάει αλλά και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μόνιμη πρόσληψή τους και απορρόφησή τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίες ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

«Οι υποσχέσεις αυτές αναφέρει ο κος Δεμερτζής δόθηκαν τον Αύγουστο, την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Περιμένουμε σήμερα 8 μήνες μετά για την υλοποίησή τους ή έστω για τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών. Δυστυχώς η κυβέρνηση και τα στελέχη της μας αντιμετωπίζουν ως συμβασιούχους και αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη συμπεριφορά τους».

Αναφερόμενος ο  τομεάρχης Λέσβου των Εποχικών Πυροσβεστών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία τους με τα στελέχη της πυροσβεστικής είναι εξαιρετική ωστόσο πρόσθεσε υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όπως για παράδειγμα η προμήθεια περισσότερων ειδικών στολών για την προστασία τους, αφού το κράτος τους χορηγεί μόνο μία στολή, ή η εύερεση στέγης στη Λήμνο για τους 15-20 εποχικούς πυροσβέστες που υπηρετούν εκεί.

«Είναι αρκετά δύσκολο για έναν άνθρωπο, να εργάζεται 6 μήνες και τους υπόλοιπους 6 να αναζητά άλλη απασχόληση. Ωστόσο όλοι οι συνάδελφοι αγαπούν τη δουλειά αυτή και επιμένουν παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.

Από εκεί και πέρα θα περιμέναμε εφόσον η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανάγκη από προσωπικό 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο 6, να γίνουν κάποια βήματα για την απασχόλησή μας σε μόνιμη βάση»

stonisi.gr