Χαλκιδική: “Καμπανάκι” από την Πυροσβεστική λόγω ισχυρών ανέμων – “Δεν επιτρέπεται η διενέργεια οποιασδήποτε καύσης”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πυροσβεστική στη Χαλκιδικής με την οποία επισημαίνει την απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης από την Κυριακή 10 Απριλίου έως τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, λόγω ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή.

“Επιπλέον ενημερώνουμε για την διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων-περιπολιών προς διαπίστωση της τήρησης της συγκεκριμένης απαγόρευσης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

“Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών εντός χωρικών ορίων Π.Ε Χαλκιδικής, για το χρονικό διάστημα από 10-4 έως και 11-4-2022, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που θα εκδηλωθούν (με άνεμους έντασης από 5 έως και 7 μποφόρ τοπικά) και ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας, κατ’ εφαρμογή των διαλαμβανομένων της 9ης/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης Α.Π.Σ. (ΦΕΚ 1923/Β/13-5-2021), δεν επιτρέπει τη διενέργεια οποιασδήποτε καύσης για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον ενημερώνουμε για την διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων-περιπολιών προς διαπίστωση της τήρησης της συγκεκριμένης απαγόρευσης.

Οι Δήμοι, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται όπως προβούν, με τον πιο πρόσφορο κατά την κρίση τους τρόπο, στην ενημέρωση των πολιτών για το εν λόγω θέμα. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες”.  Χαλκιδική: “Καμπανάκι” από την Πυροσβεστική λόγω ισχυρών ανέμων – “Δεν επιτρέπεται η διενέργεια οποιασδήποτε καύσης”

Πηγη:karfitsa.gr