Ένας 47χρονος είναι υπαίτιος για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη (5/4) στη Σορωνή της Ρόδου.

Φωτιά ξέσπασε την περασμένη Τρίτη (5/4) στη Σορωνή Ρόδου, που είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά τμήμα του χωριού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dimokratiki, υπαίτιος της πυρκαγιάς είναι ένας 47χρονος, υπήκοος Αλβανίας, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία έπειτα από την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας που διεξήχθη από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για την απαγγελία κατηγοριών, έκαιγε ξερά χόρτα και κλαδιά την προηγούμενη -πιθανότατα- ημέρα της πυρκαγιάς και λόγω των έντονων ανέμων, εστίες που συνέχιζαν να σιγοκαίνε αναζωπυρώθηκαν, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η φωτιά και να φτάσει μέχρι τον οικισμό.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα που διενεργήθηκε, φαίνεται να προκύπτει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ρεξ της τοπικής κοινότητας Θεολόγου Σορωνής.

Ο φερόμενος ως υπαίτιος, διαχειρίζεται αγροτεμάχιο στην προαναφερθείσα περιοχή που ανήκει σε ημεδαπό. Κατά την αυτοψία που έγινε σε συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, βρέθηκαν εργαλεία, ένα φτυάρι και μία πιρούνα τα οποία και επιβεβαιώνουν την εκτέλεση των αγροτικών εργασιών εντός της έκτασης. Υπήρχαν δε υπολείμματα κλαδεμάτων και κοπής ξερών χόρτων.

Βρέθηκαν επίσης εστίες, όπου σε προγενέστερο χρόνο είχε γίνει καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και ξερών χόρτων. Ο αλλοδαπός, όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, δεν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιάς, δεν είχε προβεί σε περιμετρική αποψίλωση της βλάστησης, ενώ δεν είχε καλύψει με αδρανή υλικά τις εν λόγω εστίες.