Κρήτη: Πυρκαγιά στο Μακρύ Γιαλό κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά προκάλεσε την κινητοποίηση της ΠΥ Ιεράπετρας το βράδυ της Δευτέρας κοντά στην κοινότητα του Αγίου Στεφάνου στο Μακρύ Γιαλό.

Η πυρκαγιά όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Μ. Τσαμπανάκης στο Ράδιο Λασίθι έγινε αντιληπτή από κατοίκους στο Σταυροχώρι που βρίσκεται στην απέναντι πλαγιά, χωρίς να έχει γίνει αντιληπτή στην κοινότητα του Αγ. Στεφάνου.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε και έφτασαν οχήματα στο σημείο το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσβατο και τα μεγάλα οχήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα. Τελικά μετά από 4 ώρες, γύρω στις 12 το βράδυ, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το προανακριτικό τμήμα της ΠΥ Ιεράπετρας, όμως ο κ. Τσαμπανάκης αναφέρει πως υπάρχει η εκτίμηση πως η πυρκαγιά οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι και ίσως και με πρόθεση, αφού στο σημείο δεν φάνηκε να υπάρχουν ίχνη καύσης φυτικών υπολειμμάτων που να δικαιολογούν τις φλόγες.

radiolasithi.gr

*Φωτό αρχείου

Don't Miss

Εξιτήριο για τον πυροσβέστη που του έπεσε κλιματιστικό στο κεφάλι.(vid)

Εξιτήριο για τον πυροσβέστη που του έπεσε κλιματιστικό στο κεφάλι.ολοι

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά μεταξύ Σκλήθρου και Έλαφου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Λάρισας για δασική πυρκαγιά που