Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Κούβα: Στους 30 οι νεκροί – Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια.

Στους 30 ανέρχονται οι νεκροιαπό την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας στην Κούβα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά 84 άνθρωποι, εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία οι 24. Από τους 30 νεκρούς, οι 16 ήταν άνδρες, και 14 γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν έγκυος. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις έφηβοι και παιδιά.

Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια του εμβληματικού ξενοδοχείου, το οποίο ήταν κλειστό για συντήρηση και ετοιμαζόταν να επαναλειτουργήσει στις 10 Μαΐου.

Οι αρχές εικάζουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου τη στιγμή που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από ένα βυτιοφόρο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το Saratoga είναι γνωστό επειδή τα τελευταία χρόνια είχε φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, όπως τον Μικ Τζάγκερ, την Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα. Χτίστηκε το 1880 για να στεγάσει καταστήματα και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1933.

Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Κούβα: Στους 30 οι νεκροί - Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια

Πηγη: ethnos.gr