Παραλήφθηκε την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Καλύμνου, το Πυροσβεστικό όχημα που δώρισαν οι απόδημοι Καλύμνιοι της Γαλλίας.

Το εν λόγω όχημα παραλήφθηκε αρχικά από το αρμόδιο Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα, επιθεωρήθηκε,έγινε η αποδοχή της δωρεάς, αδειοδοτήθηκε και στάλθηκε στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Καλύμνου που ήταν ο τελικός του προορισμός, σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πυροσβεστικό όχημα, που φαίνεται στη φωτογραφία, 6Χ6 με «κανονάκι» που θα εκτοξεύει νερό σε απόσταση 100 μέτρων.

Οι Καλύμνιοι της Γαλλίας ποτέ δεν ξεχνούν τον τόπο καταγωγής τους την Κάλυμνο, την οποία όχι μόνο επισκέπτονται ανελλιπώς αλλά και προβαίνουν σε διάφορες δωρεές σε Νοσοκομείο, σχολεία , Δήμο κ,α.

Να θυμίσουμε ότι για το νέο Πυροσβεστικό όχημα που ήδη ενέταξε  στο στόλο του ο  Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, το είχαν ανακοινώσει στο kalymnos –news.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο 2021, η Πρόεδρος του «Συλλόγου Νησιώτες» της Μασσαλίας Μαρίνα Δημητράκη το γένος Τριαντάφυλλος και ο Γιάννης Ερρέρα το γένος Ζουμή ,της Επιτροπής της αδελφοποίσης του  Σαλέν-ντε-Ζιρό της Γαλλίας με την Κάλυμνο.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησαν, είχαν μίλησαν με αγάπη και πάθος για την Κάλυμνο, δείχνοντας  και έμπρακτα την άσβεστη φλόγα που διατηρούν για τον τόπο καταγωγής τους.

Όπως μας είπαν διαφημίζουν με κάθε τρόπο  την Κάλυμνο σε όλη τη Γαλλία, τηρούν τα ήθη και τα έθιμα, ενώ διοργανώνουν εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουν  κάποια χρήματα για να ενισχύουν το νησί τους.

Τότε είχαν ανακοινώσει τη νέα δωρεά τους, ένα μεγάλο πυροσβεστικό όχημα για τις ανάγκες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου που ήδη υλοποίησαν

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ.

Δείτε τα όσα είχαν πει τότε, η Μαρίνα Δημητράκη και ο Γιάννης Ερρέρα στο Μάμα Χαραμαντά.

Δωρεά ένα πυροσβεστικό όχημα στο Π.Κ. Καλύμνου οι Καλύμνιοι της Γαλλίας

 

Πηγη: Kalymnos-news.gr