Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Άλιμο Αττικής.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε στην περιοχή της παλιάς Φαντασίας. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα. Στο σημείο έσπευσαν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Αλβανός και Αρτέμης Καραμολέγκος.

Στον ίδιο χώρο είχε ξεσπάσει φωτιά και πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία τότε τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος της Ελληνικόν ΑΕ, η οποία έχει τον έλεγχο και τη διαχείριση της συγκεκριμένης έκτασης.

Αυτά ας τα βλέπουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που έχουν αποκλείσει τον Άλιμο (και 5 ακόμα Δήμους σε όλη την Ελλάδα) από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας, με το “αφοπλιστικό” (και αδιανόητο) επιχείρημα: “Τί πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;”.

Έχουμε, βεβαίως, ενημερώσει γραπτώς για όλη την κατάσταση τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και αναμένουμε να δούμε αν (και τί) θα πράξει σχετικα.

Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Άλιμο Αττικής (Φωτό)Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Άλιμο Αττικής (Φωτό)Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Άλιμο Αττικής (Φωτό)Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Άλιμο Αττικής (Φωτό)Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Άλιμο Αττικής (Φωτό)πηγη: Δημαρχος Αλιμου-Ανδρέας Κονδύλης