Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» εκπληρώνοντας της δέσμευσή της για τη διάθεση του ταμειακού πλεονάσματος προς όφελος της κοινωνίας παρέδωσε σε μία λιτή τελετή στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, σημαντικό πυροσβεστικό υλικό και διασωστικά μέσα αξίας 744.612 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δωρεά αφορά σε 100 συσκευές GPS με άδειες για σύνδεση στο σύστημα engage, 166 συστήματα ενδοεπικοινωνίας, 100 επινώτιους πυροσβεστήρες, 200 φορητούς ασυρμάτους, 100 συστήματα τηλεματικής σε υδροφόρα οχήματα, 10 αεροσυμπιεστές πλήρωσης φιαλών των αναπνευστικών συσκευών, εργαλεία κοπής μετάλλου και διασωστικά εργαλεία διάνοιξης θυρών.

«Όλα αυτά παραγγέλθηκαν αφού ρωτήσαμε τι χρειάζεται και προχωρήσαμε με ταχύτατες διαγωνιστικές διαδικασίες» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και προσέθεσε: «Και η συγκεκριμένη δωρεά έγινε με χρήματα της κοινωνίας. Κάθε άνθρωπος που συμμετείχε στο Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, πρέπει να είναι υπερήφανος: όχι μόνο απέκτησε ένα ή περισσότερα συλλεκτικά νομίσματα και βοήθησε να γίνουν δράσεις σε όλη την Ελλάδα και όπου υπάρχουν Έλληνες στον κόσμο στη διάρκεια του επετειακού έτους, αλλά και με το πλεόνασμα που προέκυψε χάρη στη χρηστή διαχείριση που κάναμε, συμμετείχε στην υλοποίηση δράσεων σαν τη σημερινή δωρεά, που αφήνουν σημαντικό αποτύπωμα  για το μέλλον και στηρίζουν το κοινωνικό σύνολο».

«Μιλάμε για προσφορά που έχει ουσία. Και η επιπλέον αξία αυτών των χορηγιών είναι ότι ευτυχώς ξεπερνούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Αν πήγαινε η αγορά με τις κανονικές διαδικασίες ενδεχομένως να τα είχαμε του χρόνου. Ενώ τώρα, αυτή η τόσο σημαντική χορηγία κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και είναι στη διάθεση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος», επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνάντηση έδωσε το «παρών» και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος δέχθηκε τις ευχαριστίες του Εκτελεστικού Γενικού Συντονιστή, κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, για την αρωγή του, ώστε να ξεπερνιούνται οι γραφειοκρατικές δυσκολίες. «Είναι τιμή για τον καθένα να συμμετέχει σε μία προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά» απάντησε ο κ. Μυλωνάκης.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε, ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος να κάνουν τη δουλειά τους με περισσότερη ασφάλεια και πιο αποτελεσματικά για τους πολίτες.  Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος, της ιδιωτικής περιουσίας και των δημοσίων υποδομών», σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η δωρεά γίνεται πράξη χάρη στη συμμετοχή της κοινωνίας. «Αυτή ήταν η δική μας επιτυχία, της Επιτροπής “ Ελλάδα 2021”. Κινητοποιήσαμε την κοινωνία, συγκεντρώσαμε πόρους και τους επιστρέφουμε στην κοινωνία. Χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού» είπε χαρακτηριστικά.

«Ετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι και θα ήθελα εδώ να επαναλάβω ότι στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Με όλες μας τις δυνάμεις, θα δουλέψουμε σκληρά για να προστατέψουμε το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας. Και η δική σας προσφορά, αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και δύναμης για όλους μας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης και προσέθεσε: «Σε έναν κόσμο όπου οι προκλήσεις, φυσικές και ανθρωπογενείς κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, η μόνη σταθερά είναι η δική μας κινητοποίηση. Πολιτεία και κοινωνία πρέπει να δουλέψουμε μαζί».

Σημειώνεται ότι η νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων με κοινωνικό αποτύπωμα. Τη δωρεά μιας πλήρως εξοπλισμένη φορητής Μονάδας ΜΕΘ με 18 κλίνες στο ΕΣΥ, τη χρηματοδότηση της έρευνας των γιατρών του Παπανικολάου για το λεγόμενο «ελληνικό» φάρμακο κατά του κορωνοϊού, την ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης με προορισμό την Ουκρανία, τη δωρεά 20 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για την προστασία των συνόρων, καθώς επίσης και τη δωρεά 10 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Δράσεις που θα συνεχιστούν με τη χρηματοδότηση προγράμματος για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιαγγειακών νοσημάτων, τη δημιουργία πλατφόρμας για τη διευκόλυνση ένταξης στην αγορά εργασίας ατόμων στο όριο του αυτισμού, τη δημιουργία ιστορικής βιβλιοθήκης στις Σπέτσες, την αναστήλωση του ναού που θεμελίωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο Ναύπλιο και άλλες.

Σημαντική δωρεά από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην Πολιτική Προστα

protothema.gr