Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο πνευματικό κέντρο Ευαγγελιστρίας, του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου (Ε.Δ.Α.) για θέματα δασοπυρόσβεσης από τον καταξιωμένο εκπαιδευτή και αξιωματικό του πυροσβεστικού σώματος Αγρινίου κ. Χρίστο Χατζή.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 50 μέλη από τους Ε.Δ.Α. τα οποία έχουν ζητήσει να ακολουθήσουν την πυρόσβεση στην εθελοντική τους δράση. Ο κ. Χρίστος Χατζής ανέλυσε εξεζητημένα θέματα γύρο από τη φωτιά, έδωσε οδηγίες για το πώς ένας εθελοντής μπορεί να βοηθήσει στη πυρόσβεση το πυροσβεστικό σώμα, παρουσίασε τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχει και με τη βοήθεια εποπτικών μέσων έδειξε τους τρόπους που μπορούν οι συμμετέχοντες στη δασοπυρόσβεση να καταστείλουν τη φωτιά.

Εκ μέρους των Ε.Δ.Α ο πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Χατζή, όσο και τον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος Αγρινίου κ. Στράτο Πετράκη για την εκπαίδευση που παρείχαν στους εθελοντές του Αγίου Δημητρίου, αλλά και για τη ταχεία επέμβαση στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου, ώστε να καθαριστεί μεγάλο τμήμα πεύκου το οποίο είχε εγκλωβίσει καλώδιο ρεύματος και υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος. Όλοι οι εθελοντές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον κ. Χατζή για την γνώση που τους μετέδωσε και υποσχέθηκαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να βοηθήσουν τόσο το πυροσβεστικό τμήμα Αγρινίου, όσο και όλες τις αρχές της περιφέρειάς μας σε κάθε έκτακτο γεγονός που «μακάρι ποτέ να μη χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους Ε.Δ.Α. θα υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφούν στην Ευαγγελίστρια κάθε Τρίτη ώρα 9μ.μ. όπου γίνεται συνάντηση και εκπαίδευση των μελών διαδικτυακά από τους πιστοποιημένους Έλληνες Εθελοντές Διασώστες με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας (9 – 10:30 μ.μ.):  2641055730, 6973388623

agrinionews.gr