Καιρός – Meteo: Έρχονται επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες – Πού θα πέσει χαλάζι.

Για μία επικίνδυνη (αλλά σύντομη) κακοκαιρία κάνουν λόγο οι ειδικοί καθώς αύριο, Κυριακή (29/5) στη μισή Ελλάδα αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι ειδικοί «βλέπουν» να επικρατούν επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες.

Καιρός: Αν και σύντομη, η αυριανή κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή και επικίνδυνη για αρκετές περιοχές της χώρας καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, στη μισή Ελλάδα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που πιθανό να συνοδεύονται και από χαλάζι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι ειδικοί «βλέπουν» να επικρατούν επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες, με τον κίνδυνο για φωτιά να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, πρόσκαιρη αλλαγή των καιρικών συνθηκών αναμένεται την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στη χώρα μας με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή. Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της Κυριακής (29/5) αναμένονται:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους. Πρόσκαιρη ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ θα παρουσιάσουν οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.

Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων. Υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου. Αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι.

Καιρός – Meteo: Έρχονται επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες – Πού θα πέσει χαλάζι

newsit.gr