Αφού τρομοκράτησε μια οικογένεια σε χωριό της Επαρχίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο νυχτερινός επισκέπτης αποδείχθηκε τελικά πολύ φιλικός! Ένας νεαρός Λαφιάτης ήταν η αιτία της αναστάτωσης που προκλήθηκε σε μια οικογένεια σε χωριό της Επαρχίας Ολυμπίας, όταν η ιδιοκτήτρια παρατήρησε πως μέσα στο κλουβί με το καναρίνι υπήρχε πλέον ένα φίδι!

Η ιδιοκτήτρια μετέφερε το κλουβί από την αυλή εντός της οικίας χωρίς να προσέξει πως εντός αυτού υπήρχε πλέον ένα φίδι, αφού το κλουβί ήταν σκεπασμένο με ένα σεντόνι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νεαρό φίδι να παραμένει εντός της οικίας για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, υπήρξε αναστάτωση, μέχρι να αναγνωρίσει το φίδι ένας Εθελοντής Πυροσβέστης που υπηρετεί στο Π.Κ Κρεστένων. Αφού αναγνώρισε το είδος του φιδιού,(ανήλικος Λαφιάτης), καθησύχασε και ηρέμισε τους ιδιοκτήτες και γνωρίζοντας πως είναι εντελώς ακίνδυνο μετέφερε το κλουβί με το φίδι σε ασφαλή χώρο έξωθεν της οικίας και το ελευθέρωσε εκ νέου στο φυσικό του περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό έγινε με ασφάλεια καθώς ο νεαρός πυροσβέστης διαθέτει βασικές γνώσεις αναγνώρισης των ερπετών που βασίζονται στο βιβλίο – οδηγό (εγχειρίδιο τσέπης) Επικίνδυνα Φίδια & Αράχνες Της Ελλάδας του Ηλία Στραχίνη. Ένα βιβλίο που όπως ο ίδιος ο πυροσβέστης τονίζει στο firefightingreece.gr καλό θα είναι να διαθέτει τη σήμερον ημέρα κάθε υπηρεσία και κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος έστω για να κατέχει ο κάθε πυροσβέστης τις απλές και βασικές γνώσεις αναγνώρισης και συμπεριφοράς κάποιων από τα βασικά είδη ερπετών της χώρας.

Απομάκρυνση φιδιού από Εθελοντή Πυροσβέστη στην Ηλεία