Πυρκαγιά στην Άνω Βούλα: Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκε το Πανόραμα.

Δυστυχώς η φωτιά έχει εξαπλωθεί από την Άνω Γλυφάδα στο Πανόραμα της Βούλας και ήδη οι φλόγες πολιορκούν αυλές και σπίτια ανάμεσα στους δρόμους. Ενεργοποιήθηκε το “112” και δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων της Άνω Βούλας.

Δραματική είναι η κατάσταση από την φωτιά που μαίνεται από νωρίτερα το μεσημέρι στους πρόποδες του Υμηττού στα Νότια Προάστια.

Πλέον, η φωτιά έχει φτάσει από χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση στην Άνω Βούλα και με μεγάλη ταχύτητα λόγω και των δυνατών ανέμων εντάσεως περίπου 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, έχει εξαπλωθεί μέσα στο αστικό περιβάλλον και οι φλόγες καταστρέφουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, αυλές και σπίτια από δρόμο σε δρόμο στην περιοχή του Πανοράματος.

Μαζί με τις μεγάλες ενισχύσεις της Πυροσβεστικής που έχουν αποσταλεί, επιχειρούν πλέον 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του Στρατού και συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και οχήματα ΟΤΑ.