Με «δανεικό» πυροσβεστικό από την Ηγουμενίτσα για να μην μείνει ξεκρέμαστη είναι η  Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασίλης Φερτάκης.

Αιτία, όπως εξήγησε ο κ. Φερτάκης στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο», ήταν η απόφαση να σταλθεί όχημα από την Πάτρα για ενίσχυση της πυρόσβεσης στις φωτιές στην Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Φερτάκη το όχημα έφυγε από την Πάτρα με μόλις 2 πυροσβέστες ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον 3 και με την αποχώρηση του οχήματος, η Πάτρα έμεινε ξεκρέμαστη με αποτέλεσμα να κληθεί όχημα και πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα το οποίο ήρθε και παραμένει , δείγμα ότι η κατάσταση είναι τόσο οριακή που δεν έχουμε την δυνατότητα να χάσουμε ούτε ένα όχημα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Φερτάκης μιλώντας στον Max έδωσε ένα ακόμη παράδειγμα της οριακής κατάστασης αφού στον σταθμό που βρίσκεται στην πλατεία Πυροσβεστίου στη Πάτρα υπάρχει πάντοτε ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιείται για την περιπολία στο περιαστικό δάσος του Δασυλίου και τελικώς τώρα που το όχημα έχει ανέβει στη περιοχή, ο σταθμός βάζει «λουκέτο» αφού δεν υπάρχει έτερο όχημα για να πάει στο σημείο αλλά ούτε και προσωπικό για να λειτουργήσει τον σταθμό.

Και ενώ παρατηρούνται όλες αυτές οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στη περιοχή, σύμφωνα με τον κ. Φερτάκη, το μη επικυρωμένο οργανόγραμμα έβγαλε 6 πυροσβέστες ως πλεονάζον προσωπικό  και οι οποίοι από τον Οκτώβριο θα μετατεθούν

Σύμφωνα με τον κ. Φερτάκη «Τελευταία ενίσχυση ήταν πριν από 3 χρόνια όταν αποκτήθηκαν 19 οχήματα τα οποία όμως μοιραστήκαν σε όλη τη περιφέρεια. Χρειαζόμαστε οχήματα πρώτης γραμμής που θα είναι εξειδικευμένα στην δασική πυρκαγιά. Έχουμε προβλήματα μεταφοράς προσωπικού. Δεν μπορούμε να ποντάρουμε πάντα στο φιλότιμο του πυροσβέστη. Με απλήρωτη την παραπάρω εργασία».

Πηγή: dete.gr