Κωνσταντέλλος: Να κηρυχθεί άμεσα αναδασωτέα η καμένη έκταση.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τον Αύγουστο.

Την κήρυξη αναδασωτέας δασικής έκτασης στο ορεινό Πανόραμα Βούλας, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου ζητά ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα 6 Ιουνίου στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

Όπως γνωρίζετε την 4η Ιουνίου ημέρα Σάββατο, ο Δήμος μας αντιμετώπισε την εκδήλωση πυρκαγιάς η οποία κατέστρεψε μεγάλα πευκόφυτα τμήματα του Δήμου μας ενώ προκάλεσε ζημιές σε οικίες και αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο της άμεσης αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την πυρκαγιά παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες της απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε άμεσα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας. Συγκεκριμένα παρακαλούμε για της κάτωθι ενέργειες:

  1. Λήψη αεροφωτογραφίας από τη Γ.Υ.Σ της καμένης περιοχής και την κήρυξη αναδασωτέας από το Δασαρχείο Πεντέλης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  προκειμένου να εξασφαλίσουμε  το δασικό χαρακτήρα των περιοχών.
  2. Σύνταξη πίνακα Υλοτομίας για να υπολογιστεί το ξυλώδες κεφάλαιο και να ταξινομηθεί σε διαχειριστικές κλάσεις
  3. Σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης μέσω κορμοδεμάτων – κλαδεπλεγμάτων – ξυλοφραγμάτων – πεζουλιών και τοίχου αντιστήριξης στην οδό Τροίας προκειμένου να αποφύγουμε τις ζημιές από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και για τη σωστή αξιοποίηση του ξύλου.
  4. Εξασφάλιση χρηματοδότης της παραπάνω μελετοκατασκευής (πίνακας υλοτομίας – μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης – εκτέλεση αυτών)

Όλα τα παραπάνω πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και πριν το τέλος Αυγούστου καθόσον θα απαιτηθεί χρόνος για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων.

Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή».

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Κωνσταντέλλος: Να κηρυχθεί άμεσα αναδασωτέα η καμένη έκταση

Πηγη: Notiareport.gr