Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις πιστοποιημένες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εθελοντικές ομάδες της Π.Ε. Χαλκιδικής, με σκοπό την ολοκλήρωση της διάθεσης ρουχισμού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προς αυτές.

Μέλη της κάθε εθελοντικής ομάδας παρέλαβαν από ένα σάκο ο οποίος περιείχε εξοπλισμό για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ήτοι κράνος, ειδικό καπέλο, μάσκα με φίλτρο και προστατευτικά γυαλιά, ειδικό παγούρι και κατάλληλο ρουχισμό (παντελόνια και μπλούζες) όσο και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις, ήτοι ειδικές μπότες, μπουφάν, αδιάβροχα πανωφόρια και παντελόνια, γάντια, μπλούζες κλπ. Επίσης δόθηκαν βενζινοκίνητες γεννήτριες και αντλίες με τα λειτουργικά παρελκόμενα τους σε κάθε ομάδα για τις περιπτώσεις άντλησης υδάτων.
Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής Πύραρχος Άρης Κατιρτζίδης.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χαλκιδικής (ΛΕΦΕΔ) πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, για την προσφορά στον εθελοντισμό και τις εθελοντικές ομάδες. Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων που συμμετείχαν στην εκδήλωση όσο και τα μέλη τους που παρέλαβαν τον εξοπλισμό δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για αυτή την προσφορά της ΠΚΜ και της ΠΕ Χαλκιδικής.

”Το μέγεθος της προσφοράς των εθελοντικών ομάδων στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο Νομό μας είναι σημαντικότατο. Σας ευχαριστώ προσωπικά και σας συγχαίρω για την αφοσίωσή σας στο έργο του εθελοντισμού, που καθόλου εύκολο δεν είναι. Επίσης ευχαριστώ θερμά τις οικογένειές σας για την στήριξή και την κατανόηση. Η ΠΕ Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε πράτταμε έως σήμερα, να είμαστε αρωγοί στο πολύτιμο έργο σας”, ανέφερε ο κ. Γιώργος.

xalkidikipolitiki.com