Ενισχύθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου με ένα πυροσβεστικό όχημα 5 τόνων και 9 πυροσβέστες μετά από αίτημα της Κατερίνας Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην τελετή υποδοχής του νέου πυροσβεστικού οχήματος Magirus 5 τόνων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αερολιμένα Μυκόνου, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Πυροσβεστικής Νοτίου Αιγαίου κ. Νικολάου Μπάλση, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων κ. Άγγελου Κυρίτση και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου κ. Δημήτρη Λιότσιου.

Παράλληλα με την αποστολή του νέου πυροσβεστικού οχήματος στη Μύκονο, το νησί ενισχύεται και με επιπλέον 9 άτομα που θα επανδρώσουν τα πυροσβεστικά οχήματα εκτός αεροδρομίου. Με την προσθήκη του νέου πυροσβεστικού οχήματος Magirus 5 τόνων δίπλα στα ήδη υπάρχοντα, Nissan 500 τόνων και Bremach 1 τόνου, η Μύκονος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη επιχειρησιακά και κατάλληλα επανδρωμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις επεμβάσεις διάσωσης και την προστασία του νησιού.

Η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού σε συνάντηση εργασίας της με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αλέξη Ράπανο είχε μεταφέρει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου με ένα επιπλέον πυροσβεστικό όχημα και με επιπλέον προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Στις 15 Μαρτίου είχα τονίσει στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αλέξη Ράπανο την ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου με τουλάχιστον ένα επιπλέον πυροσβεστικό όχημα καθώς και με πυροσβεστικό προσωπικό. Σήμερα και τα δύο έγιναν πράξη και η Μύκονος μας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις επεμβάσεις διάσωσης και συνολικά την προστασία του νησιού. Παράλληλα, ενημερώθηκα από τους αξιωματικούς και τους πυροσβέστες για τις επιπλέον ανάγκες που υπάρχουν στην Υπηρεσία. Με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών και την προστασία του νησιού, αγωνίζομαι για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Μύκονο, για την αύξηση της οργανικής δύναμης της υπάρχουσας Υπηρεσίας και για την συνεχή ενίσχυση της καθώς η συγκεκριμένη Υπηρεσία καλείται καθημερινά να εξυπηρετεί διαφορετικούς και πολύτιμους ρόλους σε ολόκληρο το νησί, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αλέξη Ράπανο για την άμεση ανταπόκριση του στα αιτήματα μου και για την έμπρακτη στήριξη του στην Μύκονο

Ενισχύθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου με ένα πυροσβεστικό όχημα 5 τόνων και 9 πυροσβέστες

cyclades24.gr