Προβληματισμός για τις απανωτές πυρκαγιές σε Βούλα και Γλυφάδα – Έρευνα για τις συνθήκες που ξέσπασαν.

Προβληματισμός, έρευνα και επιφυλακή στην Πυροσβεστική για τις συνθήκες που ξέσπασαν και πάλι σε Βούλα και Γλυφάδα οι νέες φωτιές.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική και επικρατεί προβληματισμός για τις απανωτές πυρκαγιές  που μάλλον κάτω από ύποπτες συνθήκες ξέσπασαν από το μεσημέρι και μετά, στις περιοχές της Βούλας και της Γλυφάδας.

Πρώτα ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στη συμβολή των οδών Βουτυρά και Προόδου, στη Βούλα. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και κατάφεραν σύντομα να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Στη συνέχεια, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κρίτωνος στη Γλυφάδα και πάλι στα όρια του οικιστικού κομματιού της περιοχής όπως είχε γίνει στην προηγούμενη μεγάλη φωτιά που επεκτάθηκε μέχρι το Πανόραμα Βούλας και είχε σαν συνέπεια, καταστροφές σε σπίτια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ελικόπτερο και ήδη έχουν καταφέρει να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο, πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ήδη για τα περιστατικά θα μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στην περιοχή για την διενέργεια έρευνας γύρω από τις συνθήκες που ξέσπασαν αυτές οι φωτιές και έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία για την πραγματοποίηση πυκνότερων περιπολιών από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτα κινούμενων ατόμων στην περιοχή.

Προβληματισμός για τις απανωτές πυρκαγιές σε Βούλα και Γλυφάδα - Έρευνα για τις συνθήκες που ξέσπασανΦωτογραφία από το συμβάν στην βούλα

Πηγη: News247.gr