Ανακλήθηκε από το Αρχηγείο του Σώματος η διαταγή των «προληπτικών» μετακινήσεων

Άρον – άρον και μετά τις μαζικές αντιδράσεις και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων σε επίπεδο Ηπείρου, αλλά και παρεμβάσεων πολιτικών παραγόντων, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ανακάλεσε τη διαταγή του, με την οποία δόθηκε εντολή για μετακινήσεις προσωπικού από την περιφέρεια της Ηπείρου, για προληπτικούς λόγους και χωρίς να υπάρχουν συμβάντα, στην ΠΕ Αχαΐας. Έτσι, τα πληρώματα των τριών πυροσβεστικών οχημάτων που ξεκίνησαν τα ξημερώματα από την Ήπειρο και έφτασαν στην Αχαΐα βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από μία απίστευτη ανακολουθία του Αρχηγείου σε σχέση με όσα ο Αρχηγός του Σώματος είχε δεσμευτεί και από τα Γιάννενα πριν από δύο μήνες, ότι ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός φέτος θα είναι διαφορετικός και σίγουρα καλύτερος από τον προηγούμενο, μειώνοντας στο ελάχιστο απαραίτητο, τον αριθμό των μετακινήσεων. Ήταν όμως η πρώτη φορά στα χρονικά που δόθηκε εντολή για να μετακινηθεί προσωπικό από την Ήπειρο σε άλλη περιφέρεια, χωρίς να υπάρχουν καν συμβάντα όμως και μάλιστα η αρχική διαταγή αφορούσε μετακίνηση με Φύλλο Πορείας για έξι έως δέκα ημέρες! Εκδηλώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και σε υπηρεσιακό και σε πολιτικό επίπεδο, αφού επρόκειτο για μία απόφαση, που ποτέ άλλοτε δεν είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν και που δημιουργούσε ξαφνικά και αναιτιολόγητα, χωρίς να υπάρχουν συμβάντα δηλαδή, μέγα ζήτημα με τη μείωση του προσωπικού.

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου ήταν η μοναδική που αντέδρασε άμεσα, δίνοντας εντολή στο νομικό της σύμβουλο να κινήσει τις νομικές διαδικασίες κατά της εφαρμογής της αρχικής διαταγής, η οποία είναι παράνομη και παράτυπη, καθώς δε συντρέχουν λόγοι μετακίνησης προσωπικού, όταν δεν υπάρχουν συμβάντα. Έτσι, εστάλη νεότερη διαταγή για τη μετακίνηση τριών πληρωμάτων σε 24ωρη βάση, κάτι που σημαίνει, ότι μένουν εκτός υπηρεσίας για την Ήπειρο, συνολικά 18 πυροσβέστες. Μέχρι που το πρωί της Παρασκευής, ανακλήθηκε και αυτή η απόφαση.

epirusonline.gr