Ένα ακόμη ηλεκτρικό scooter αμφιβόλου ποιότητας πιάνει φωτιά κατά τη φόρτισή του, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε πάντα επώνυμους κατασκευαστές.

Τα ηλεκτρικά scooters έχουν αρχίσει και μπαίνουν για τα καλά στη ζωή των δικυκλιστών σε όλο τον κόσμο και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που τα επιλέγουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ο έντονος ανταγωνισμός που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ των κατασκευαστών στο κομμάτι των πωλήσεων, οδηγεί κάποιους από αυτούς -ειδικά τις νεοσύστατες εταιρείες που πληθαίνουν με εντυπωσιακό ρυθμό- σε «εκπτώσεις» αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής των προϊόντων τους με στόχο η τελική τιμή να είναι προσιτή στο ευρύ κοινό.

Και ενώ στην Ευρώπη, οι προδιαγραφές για ένα μπορέσει να πάρει έγκριση ένα δίκυκλο είναι πολύ αυστηρές, δεν ισχύει το ίδιο σε άλλα μέρη του πλανήτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το video που μας έρχεται από την Ινδία, όπου ένα καινούριο ηλεκτρικό scooter έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν συνδεδεμένο με οικιακή πρίζα για να φορτιστεί η συστοιχία μπαταριών του.

Ο ιδιοκτήτης του scooter τράβηξε το εν λόγω video, με το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες και αποτελεί σχεδιαστικά σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή vespa, να ανήκει στην εταιρεία Pure EV. Το ηλεκτρικό scooter της ινδικής εταιρείας είναι ένα από τα πολλά που έχουν πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό. Με τις καταγγελίες να συσσωρεύονται οι αρχές της Ινδίας προχώρησαν σε σχετική έρευνα κατά την οποία ανακάλυψαν κατασκευαστικές αστοχίες στην μπαταρία του scooter αλλά και στα περιφερειακά ηλεκτρονικά εξαρτήματα της.

Έχετε λοιπόν στο νου σας, αν και εσείς επιλέξετε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό scooter, ο κατασκευαστής του να σας είναι γνωστός και η τιμή του να μην αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την απόκτηση του -ακόμη και για τα μοντέλα που πωλούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν στο παρακάτω βίντεο.

carandmotor.gr