Σημαντικό όπλο της Π.Υ. στην πυρκαγιά που ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας, αποδείχτηκε το drone της υπηρεσίας, το οποίο είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα και μπορεί να “βλέπει” ανάμεσα στους πυκνούς καπνούς, κατευθύνοντας τις επίγειες δυνάμεις από ασφαλείς διαδρομές, στην καρδιά της φωτιάς.

Το συγκεκριμένο drone επιχείρησε στις Πόρτες και μάλιστα συνέβαλε τα μέγιστα στο να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια αστυνομικοί και πολίτης που είχαν εγκλωβιστεί από την φωτιά.

Το drone, είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα, η οποία μπορεί να καταγράφει θερμοκρασίες, όμως και να εντοπίζει τα σημεία από τα οποία μπορούν να διέλθουν οι πυροσβέστες μέσα στο μέτωπο.

Μπορεί να επιχειρήσει ακόμα και με τρεις έλικες, από τους 4 που διαθέτει, ενώ σημαντική είναι και η αυτονομία του, δίνοντας έτσι πολύτιμα στοιχεία στους ανώτατους αξιωματικούς για το πώς θα κινηθούν οι δυνάμεις στο πεδίο της πυρκαγιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα drone μπορούν να υπολογίζουν την ταχύτητα και την κατεύθυνση κίνησης του πύρινου μετώπου με πολύ μεγάλη ακρίβεια και να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στα κέντρα ελέγχου και διοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες εδω – patrasevents.gr