Πελοπόννησος: Καταφθάνουν οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στο κέντρο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Τρίπολη αναμένεται να εγκατασταθούν στα τέλη αυτής της εβδομάδας οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες που θα επανδρώσουν ένα νέο πεζοπόρο τμήμα, έχοντας ως αποστολή να επιχειρούν σε όποια περιοχή της Πελοποννήσου χρειαστεί για την κατάσβεση πυρκαγιών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά μέχρι στιγμής, αλλά και όσα επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, μιλώντας στο «Θ», το πιλοτικό πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα λάβει χώρα για πρώτη φορά, με σκοπό ο συνδυασμός των Ελλήνων και Ευρωπαίων πυροσβεστών να λειτουργήσει καθοριστικά, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος εκείνες τις κρίσιμες ώρες, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απαραίτητη η μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλα σημεία της χώρας.

Με γνώμονα το παραπάνω, το εν λόγω πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών θα συνοδεύεται πάντοτε από έναν ή δύο Έλληνες αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ θα προπορεύεται ομάδα Ελλήνων πυροσβεστών με πεζοπόρα ή μηχανοκίνητα τμήματα.

Σύμφωνα με τον τωρινό προγραμματισμό, αναμένεται στις 15 ή 16 Ιουλίου να φθάσει στην Τρίπολη το πρώτο πεζοπόρο τμήμα από τη Γερμανία, που θα αποτελείται από 16 άτομα και θα παραμείνει εκεί μέχρι την 31η Ιουλίου.

Στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από 14 Νορβηγούς συναδέλφους τους, ενώ αργότερα, περί τις 2 Αυγούστου, θα εγκατασταθούν στην Τρίπολη και 24 πυροσβέστες από τη Φινλανδία.

Πελοπόννησος: Καταφθάνουν οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Πηγή: tharrosnews.gr