Καιρός: Καλές γενικά καιρικές συνθήκες αναμένονται την Τετάρτη – Καλές γενικά καιρικές συνθήκες. Πιθανότητα για όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι σε ορεινά τμήματα. Βορειοδυτικοί άνεμοι 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και της βορειοανατολικής χώρας. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα δυτικά, και ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττική, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 33-34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33-34, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33-34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ στις Ανατολικές Κυκλάδες, στην Ανατολική Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.