Πυρκαγιά στην Πορτογαλία: Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο δημοσιογράφου μέσα από τις φλόγες.

Στην Πορτογαλία πάνω από 3.500 πυροσβέστες δίνουν μάχη με δεκάδες πυρκαγιές

Η Ευρώπη φλέγεται με το νότιο τμήμα της να δοκιμάζεται από τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς που κατακαίνε κάθε μορφή πρασίνου.

Γαλλία και Πορτογαλία δοκιμάζονται πολύ έντονα με έναν δημοσιογράφο να καταγράφει τις απίστευτη δύναμη της φωτιάς και τις ώρες αγωνίες που ο ίδιος έζησε.

Στην Πορτογαλία πάνω από 3.500 πυροσβέστες δίνουν μάχη με δεκάδες πυρκαγιές, καθώς οι θερμοκρασίες σπάνε ρεκόρ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα χειρότερα έχουν καταγραφεί στην περιοχή Λεϊρία, όπου 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το φαινόμενο έχει ξυπνήσει μνήμες από φονικές πυρκαγιές το 2017, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Ο Adelino Rodrigues, ένας 77χρονος αγρότης στη Leiria, είπε ότι «κάηκαν τα πάντα. Έμοιαζε με το τέλος του κόσμου». Το πτώμα ενός ατόμου βρέθηκε σε μια καμένη περιοχή στη βόρεια περιοχή του Αβέιρο, δήλωσαν αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το BBC.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό την Τετάρτη και η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας AEMET ανέφερε ότι ορισμένες περιοχές «πνίγονται». Η πόλη Almonte της Ανδαλουσίας κατέγραψε θερμοκρασία 45,6 Βαθμών την Τετάρτη.

Στη Γαλλία, περίπου 1.000 πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Οι φλόγες στα νοτιοδυτικά της χώρας έχουν ήδη κάψει σχεδόν 4.000 εκτάρια γης.

Περισσότερα από 70.300 εκτάρια κάηκαν στην Ισπανία μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 3 Ιουλίου, είπε η κυβέρνηση – σχεδόν διπλάσια από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις οικίες τους στην Τουρκία λόγω της πυρκαγιάς στη νοτιοδυτική χερσόνησο Ντάττσα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο καύσωνας αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη, με υψηλές προβλέψεις 36 C (96,8 F).

Πηγη: in.gr