Ρέθυμνο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά  στον Δήμο Αγίου Βασιλείου – Εκκενώθηκε οικισμός, επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Στο σημείο ήδη επιχειρούν δυο ελικόπτερα και ένα της ΕΜΟΔΕ το κατευθύνει τα υπόλοιπα δυο.

Στη μάχη ρίχτηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών είναι τιτάνια προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί εντός του οικισμού και να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία φυγάδευσαν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια.

Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.

Οι κάτοικοι του οικισμοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ενώ δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο, ζήτησαν αρχικά την συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου προκειμένου μια 92χρονη κατάκοιτη να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο τελικά δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο και έτσι η ΕΛΑΣ αναμένει την κόρη της ηλικιωμένης, η οποία εφόσον δεν μπορέσει να μεταφέρει την ηλικιωμένη, θα επιστρατευτεί το περιπολικό που βρίσκεται έξω από το σπίτι της.

Ρέθυμνο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Εκκενώθηκε οικισμός (Φωτό & Βίντεο)

Ρέθυμνο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Εκκενώθηκε οικισμός (Φωτό & Βίντεο)

Πηγη: neakriti.gr