Πυροσβέστης καταπλακώθηκε από ένα SUV ενώ προσπαθούσε να σώσει εγκλωβισμένους σε τροχαίο στο Μανχάταν.

Μία θηριώδης BMW καταπλάκωσε το πόδι ενός πυροσβέστη της Νέας Υόρκης , ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει στη σύγκρουση δύο οχημάτων που είχε προηγηθεί. Ο πυροσβέστης, Ράιαν Γουαρνοκ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με σπασμένο το μηριαίο οστό.

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Μανχάταν το απόγευμα της Κυριακής(17.07.2022). Πυροσβέστες προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν την μαύρη BMW (που βρισκόταν από πάνω από το άλλο αυτοκίνητο) και να απομακρύνουν τους επιβάτες που βρισκόταν μέσα και στα δυο οχήματα.

Ξαφνικά, ένας οδηγός πάτησε το γκάζι. Αυτό οδήγησε στο να χαθεί η ισορροπία του πάνω αυτοκινήτου και να πέσει και να πλακώσει τον Ράιαν Γουάρνοκ στο πόδι.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρισκόταν κάτω από την BMW, Μάθιου Γουάν, είπε στην DailyMail: «Η γυναίκα μου και εγώ σταματήσαμε στο φανάρι και ξαφνικά νιώσαμε την πρόσκρουση και είδαμε ένα αυτοκίνητο να οδηγεί πλάι στο δικό μας».

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως παρά τον βαρύ τραυματισμό του, ο πυροσβέστης ήθελε να βοηθήσει να απεγκλωβιστούν όλοι οι επιβαίνοντες, σαν πραγματικός ήρωας. «Όταν τον έβγαλαν έξω, σίγουρα πονούσε, απλά έπιανε το πόδι του, πονούσε, αλλά όλοι τον χειροκρότησαν, τον επευφημούσαν όταν ήταν στο δρόμο για το ασθενοφόρο επειδή ήταν αληθινός ήρωας. Αυτός είναι ένας πραγματικός ήρωας της Νέας Υόρκης», είπε.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, ο Ράιαν Γουαρνοκ ήταν μεταξύ των πυροσβεστών που έσωσαν μια ομάδα 13 Κολομβιανών τουριστών μετά την ανατροπή του σκάφους τους στον ποταμό Χάντσον.

Πηγη:newsit.gr