Πυρκαγιά Λέσβος-Εντολή εκκένωσης – Στη μάχη 4 αεροπλάνα.

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη Λέσβο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά καίει στην περιοχή Καστρί σε δασική δύσβατη έκταση. Ενισχύθηκαν οί  δυνάμεις επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 19 οχήματα 7 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από δυνάμεις του Ε.Σ., εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολύχνιτο και στέλνει ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η φωτιά είναι αρκετά ψηλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Καίγονται σπίτια

Πύρινη λαίλαπα στα Βατερά, καήκαν τα πρώτα σπίτια – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και ισχυρές ριπές ανέμων.

Μέσα στις αυλές των σπιτιών στα Βατερά έχει φτάσει η φωτιά που καίει από το πρωί στη Μυτιλήνη. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου και των ισχυρών ριπών που αναπτύσσονται λόγω και του πύρινου μετώπου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήδη έχουν καεί δυο σπίτια ενώ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιβεβαίωσε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης. «Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια», ανέφερε.

«Με τη φορά που έχει τώρα ο άνεμος και με την εικόνα που έχω από το μέτωπο, θεωρώ απίθανο να μην καούν κι άλλες οικίες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο, τα μέτωπα αρχικά ήταν δύο τα οποία ωστόσο στην πορεία ενώθηκαν και η φορά των ανέμων τα οδήγησε μέσα στον οικισμό των Βατερών. Η φωτιά έχει φτάσει μερικές δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα, με την πυροσβεστική και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν πως έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι

Πηγη: newsique.gr