Ενας άνδρας στη Γιούτα των ΗΠΑ συνελήφθη με την κατηγορία ότι προκάλεσε δασική πυρκαγιά ενώ προσπαθούσε να κάψει μια αράχνη με τον αναπτήρα του.

Ο Κόρι Αλαν Μάρτιν, 26 ​​ετών, είπε στις αρχές ότι εντόπισε την αράχνη τη Δευτέρα ενώ βρισκόταν σε μια περιοχή πεζοπορίας νότια του Σολτ Λέικ Σίτι κοντά στην πόλη Σπρίνγκβιλ. Παραδέχτηκε ότι από αυτόν ξεκίνησε τη φωτιά, αλλά δεν εξήγησε γιατί προσπαθούσε να κάψει την αράχνη.

Οι αξιωματούχοι βρήκαν μαριχουάνα στα υπάρχοντά του, αλλά δεν φαινόταν να είναι υπό την επήρεια ουσιών, σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη, Σπένσερ Κάνον.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ξεκίνησε σκόπιμα την πυρκαγιά, είπε ο Κάνον, αλλά την αποκάλεσε μια «απερίσκεπτη» και «αινιγματική» απόφαση. Αυτή η περιοχή, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Γιούτα, υποφέρουν από ξηρασία λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

«Τι τον οδήγησε να σταματήσει και να παρατηρήσει μια αράχνη και να αποφασίσει να προσπαθήσει να την κάψει, δεν το γνωρίζουμε», τόνισε ο σερίφης. «Μπορεί να μην υπάρχει γιατί. Μπορεί να μην ξέρει καν ο ίδιος το γιατί».

Ο Μάρτιν συνελήφθη ως ύποπτος για πρόκληση πυρκαγιάς και κατοχή μαριχουάνας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο βουνό και είχε κάψει σχεδόν 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο γης μέχρι την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής. Ευτυχώς, κανένα σπίτι δεν είχε υποστεί ζημιές.

ΗΠΑ: Προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε αράχνη και προκάλεσε δασική πυρκαγιά

huffingtonpost.gr