Αφίχθησαν σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 οι Νορβηγοί και οι Φινλανδοί πυροσβέστες στην Τρίπολη όπου και θα παραμείνουν έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου -στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανικού Πολιτικής Προστασίας Resc Eu- να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι Νορβηγοί και Φινλανδοί πυροσβέστες είναι επαγγελματίες και εθελοντές και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα συνδράμουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας στην Πελοπόννησο.

Στην εκδήλωση για την υποδοχή τους παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Νορβηγός Πρέσβης, η επιτετραμένη της Φινλανδικής πρεσβείας, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης.

Στις σύντομες ομιλίες τους, οι πιο πάνω, εξέφρασαν ευχαριστίες προς τους πυροσβέστες για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Resc Eu, θα αφιχθούν σταδιακά -καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου- κλιμάκια πυροσβεστών από 3 ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα εγκατασταθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να συνδράμουν όπου απαιτηθεί τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Νορβηγοί και Φινλανδοί πυροσβέστες έφτασαν στην Τρίπολη Νορβηγοί και Φινλανδοί πυροσβέστες έφτασαν στην Τρίπολη

kalimera-arkadia.gr