Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
11/08/2022

Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στη Σκάλα Ποταμιάς και μέχρι στιγμής καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή τη στιγμή στην πυρκαγιά επιχειρούν στο νησί συνολικά 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Ηδη στη Θάσο βρίσκονται 30 πυροσβέστες από την Αττική που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ αναμένονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 29 πυροσβέστες με ένα όχημα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από την Περιφέρεια Ηπείρου 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν περιοδικά οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Στο εργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σημαντική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

insider.gr

Don't Miss

Παραβιασμένο πυροφυλάκιο και δεξαμενή ανεφοδιασμού

Παραβιασμένο πυροφυλάκιο και δεξαμενή ανεφοδιασμού

Μιαν ανάσα απο τη έναρξη της αντιπυρικής και τα συμβάντα
Πυρκαγιά ΤΩΡΑ σε λεωφορείο στον Μαρτίνο.(φωτο από το συμβαν)

Πυρκαγιά ΤΩΡΑ σε λεωφορείο στον Μαρτίνο.(φωτο από το συμβαν)

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη  σε τουριστικό λεωφορείο έχουν απεγκλωβιστεί