Κρήτη: Συνελήφθη 86χρονος για την πυρκαγιά στη Βιάννο

Κρήτη: Συνελήφθη 86χρονος για την πυρκαγιά στη Βιάννο

Ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών κρύβεται τελικά πίσω από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η προσαγωγή του, στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, μετατράπηκε σε σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια και ο ηλικιωμένος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti.gr ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε εργασίες σε χωράφι ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με τη χρήση καμινέτου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι και μία σπίθα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο 86χρονος κινδύνεψε και ο ίδιος από τις φλόγες, καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει όταν ξέσπασε η φωτιά, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του το οποίο ακινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ από αέρος πυροσβεστικά ελικόπτερα έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού.

Από τη φωτιά κάηκαν πολλά ελαιόδεντρα αλλά και χορτολιβαδική έκταση.

Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Don't Miss

Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Κατά το τελευταίο 24ωρο (από 07:00 της 11/5/2021 ως 07:00
Πυρκαγιά στον Αίθωνα Ρόδου

Πυρκαγιά στον Αίθωνα Ρόδου

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 σήμερα το μεσημέρι στον Αίθωνα. Πυροσβεστικά