Δεν εξαιρούνται οι πενταετείς και οι εποχικοί πυροσβέστες από αμοιβές για πρόσθετη υπερωριακή εργασία ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Τόνιας Αντωνίου.

Ο υφυπουργός, τόνισε πως «αποτελεί διαρκές μέλημά μας, η ηθική, αλλά και έμπρακτη αναγνώριση της υψηλής αξίας των υπηρεσιών του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Σημείωσε πως «οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και οι εποχικοί αποτελούν ειδικές κατηγορίες προσωπικού και δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος» αλλά με σχετικές υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται καλύπτονται και τους δίνονται οι σχετικές αμοιβές για πρόσθετη εργασία που με τη νέα διάταξη που ψηφίσθηκε από την Βουλή πλέον δίνεται στο μόνιμο προσωπικό της ΠΥ.

Η δαπάνη ανέρχεται στα 15.750.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, ο κ. Τουρνάς ανέφερε πως «για την υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινή εργασία και εργασία Κυριακών και εξαιρεσίμων των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και εποχικών, έχουν ήδη εκδοθεί δύο αποφάσεις» και «συνολικά, η δαπάνη για την πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ανέρχεται στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και για τους εποχικούς στα 4.250.000 ευρώ περίπου».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου υποστήριξε πως υπάρχει μια «άδικη και αναιτιολόγητη εξαίρεση πενταετών και εποχικών πυροσβεστών από τη διάταξη για την αποζημίωση πυροσβεστικού προσωπικού για πρόσθετη εργασία». Θα πρέπει να δούμε πώς θα φτιάξουμε ένα μόνιμο σύστημα αμοιβής της πρόσθετης εργασίας για να μην υπάρχουν προβλήματα. Σημείωσε πως ακόμα και πολλοί μόνιμοι πυροσβέστες με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στην διάταξη δεν μπόρεσαν να λάβουν αυτές τις αμοιβές.

powergame.gr