Στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου παρασύρθηκε όχημα με οικογένεια τουριστών – Νεκρός ο οδηγός, αναζητούνται τα άλλα δυο άτομα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική – Ποτάμια οι δρόμοι, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια

Τραγωδία στο Ηράκλειο, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλους δυο να αναζητούνται, λόγω της κακοκαιρίας που «χτύπησε» την περιοχή νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όταν ένα αυτοκίνητο με οικογένεια τουριστών παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως ο οδηγός εντοπίστηκε μέσα στο όχημα και είναι νεκρός ενώ τα άλλα δύο άτομα (ένας άντρας και μια γυναίκα) αγνοούνται.

Με βάση τις αναφορές από τοπικά μέσα, το αυτοκίνητο σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στην επιχείρηση εντοπισμού των δυο αγνοούμενων συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα.

ην ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ε απόφαση του δήμου Ηρακλείου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.