Με καλό καιρό αναμένεται να εορταστεί σε όλη τη χώρα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μέχρι και την Κυριακή. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι βοριάδες θα ενισχυθούν.

Αναλυτικότερα, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά, τις θερμές ώρες της ημέρας. Ιδιαίτερα για την Πέμπτη 27/10 υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, την Πέμπτη 27/10 κυρίως στα ηπειρωτικά εξαιρουμένων των δυτικών ηπειρωτικών και την Παρασκευή 28/10 κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η πτώση που εκτιμάται ότι σε αρκετές περιοχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια, θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, θα φέρει τη θερμοκρασία στα κανονικά περίπου για την εποχή επίπεδα. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα για την Πέμπτη 27/10 και την Παρασκευή 28/10.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση φτάνοντας την Παρασκευή 28/10 και το Σάββατο 29/10 τα 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένεται να επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο

Παρασκευή 28/10
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 21 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου.