Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες στη χώρα.

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, να κάνει λόγο για δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα που ενδεχομένως να σημειωθούν τον Νοέμβριο σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλά για τον «επικίνδυνο και φονικό» Νοέμβριο των προηγούμενων ετών και σημειώνει πως είναι ο μήνας που ο καιρός αλλάζει, καθώς η «ατμοσφαιρική κυκλοφορία αρχίζει να αλλάζει και ολοένα πιο ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν από το βορρά νοτιότερα. Το ταξίδι όμως αυτών των ψυχρότερων αερίων μαζών δεν είναι μια απλή υπόθεση, καθώς αυτές αλληλεπιδρούν και με την επιφάνεια της Γης».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτός είναι ο λόγος που ο Νοέμβριος «δίνει» επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και συνεχίζει λέγοντας πως από το Σάββατο αναμένεται νέα ισχυρή κακοκαιρία: «Μια ισχυρή λοιπόν κακοκαιρία αναμένεται να μας απασχολήσει το τριήμερο Σάββατο – Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Με δεδομένο ότι έχουν προηγηθεί αρκετές ημέρες καλοκαιρίας διατηρώντας τοπικά τις θάλασσές μας αρκετά ζεστές, είναι πολύ πιθανό αυτό το κύμα κακοκαιρίας να δώσει τοπικά μεγάλο όγκο νερού».

Τέλος, τόνισε πως: «Μια πρώτη προειδοποίηση θα μπορούσε να αφορά τα νησιά του Ιονίου, τα παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, την Πελοπόννησο με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και στο τελείωμα αυτής της εξέλιξης το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Και λέω μια πρώτη προειδοποίηση διότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η ακριβής τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού».