Τιμή στους εθελοντές από τον Δήμο Αιγιαλείας και την Πυροσβεστική Αιγίου

Τιμή στους εθελοντές από τον Δήμο Αιγιαλείας και την Πυροσβεστική Αιγίου
07/11/2022

Εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιπυρική περίοδο 2022 που μόλις ολοκληρώθηκε αλλά και στη σημασία του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, διοργάνωσαν από κοινού το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Όπως τονίστηκε, ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν διττός: Αφενός να γίνει ένας απολογισμός σχετικά με τη φετινή αντιπυρική περίοδο 2022, η οποία κατά γενική ομολογία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποδοτική συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και αφετέρου να βραβευτούν τα μέλη των εθελοντικών ομάδων που υπό τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό συμμετέχοντας σε πλήθος συμβάντων και συντελώντας ουσιαστικά στην αντιμετώπισή τους.

Η αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αναφορικά με την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων πυρκαγιάς, έχει θετικό πρόσημο, όπως σημείωσε στην ομιλία του ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου, επιπυραγός κ. Γιώργος Κολοκοτσάς. Ειδικότερα, στον Δήμο Αιγιαλείας σημειώθηκαν αρκετές πυρκαγιές χωρίς όμως πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλων καταστροφών, καθώς μόνο 5 εξ αυτών μπορούν να θεωρηθούν «αξιόλογες» και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Πηγη kalavrytanews.com

 

Don't Miss

Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Φθιώτιδα, Δράμα, Ηλεία, Ροδόπη, Χαλκιδική και Αττική

Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Φθιώτιδα, Δράμα, Ηλεία, Ροδόπη, Χαλκιδική και Αττική

Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Φθιώτιδα, Δράμα, Ηλεία, Ροδόπη,
Σύλληψη για πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Κόρινθο

Σύλληψη για πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Κόρινθο

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της