Η Πολιτική Προστασία στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη με Υποστράτηγο Νιάφα

11/11/2022
by
Η Πολιτική Προστασία στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη με Υποστράτηγο Νιάφα

Συνάντηση με το Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Π. Νιάφα, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα που αφορούν στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο κος Πατούλης υπογράμμισε ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής είναι απολύτως προσηλωμένη στην προοπτική της στενής συνεργασίας με την Πυροσβεστική, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να είναι διακριτοί οι ρόλοι κάθε φορέα που συμμετέχει σε αυτό το πλέγμα ασφαλείας για τη ζωή των πολιτών. Επιπλέον, τόνισε ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι πάντα έτοιμος να συνδράμει επικουρικά στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου και όποτε ζητηθεί.

Ο Γ. Πατούλης έκανε αναφορά και στη δημιουργία  του νέου Κέντρου Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας στο Μαρούσι, όπου με την υλοποίησή του θα μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, προκειμένου να λειτουργεί ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων. Μεταξύ άλλων επισήμανε: « Με συστηματική και στενή συνεργασία αλλά και διακριτούς ρόλους συνεπικουρούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει το αξιόμαχο πυροσβεστικό σώμα για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Τα στελέχη της  Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής. Προς την κατεύθυνση αυτή και με βάση το πλαίσιο αρμοδιοτήτων μας συνεργαζόμαστε στενά τόσο με τους δήμους, όσο και με την κεντρική διοίκηση και το Πυροσβεστικό σώμα».

Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγος Π. Νιάφας, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την συνάντηση αλλά και την διαρκή και καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας στο Πυροσβεστικό Σώμα, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στενή συνεργασία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Ιδιαίτερη αναφορά στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε και στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού στόλου από την Περιφέρεια Αττικής με 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε διπλοκατοικία επί της οδού Κλεοπάτρας στην Πάτρα

Πυρκαγιά σε διπλοκατοικία επί της οδού Κλεοπάτρας στην Πάτρα

Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε διπλοκατοικία επί της οδού Κλεοπάτρας στην Πάτρα.
Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (1/2) στο κέντρο