Η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αρωγοί στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, προέβησαν στη δωρεά δύο υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων 4X4, χωρητικότητας 500 lit νερού και αξίας ογδόντα έξι χιλιάδων ευρώ (86.000€), ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσιακές ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας στην Εύβοια.

Η τελετή παράδοσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών στις 15 Νοεμβρίου 2022 παρουσία του Προϊστάμενου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Υποστρατήγου ΠΣ Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την εξαιρετική πρωτοβουλία της δωρεάς, ανέφερε ότι: «Τα δύο νέα υδροφόρα οχήματα, θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, της περιουσίας τους και του φυσικού εθνικού πλούτου».

Εκ μέρους της Coca-Cola Hellas, η Επικεφαλής Εταιρικών Σχέσεων & Βιώσιμότητας, κα. Εύα Χιώτη δήλωσε σχετικά: «Η παράδοση των Πυροσβεστικών Οχημάτων μας γεμίζει με περηφάνια ως εταιρεία που συμβάλλουμε κι εμείς έμπρακτα στην αποστολή των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία όλων μας. Με οδηγό τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη, ως Coca-Cola στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε κοινωνικές δράσεις με θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον και την ελληνική κοινωνία.»

Εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης του Ιδρύματος, κα. Χαρά Τασόγλου δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, το Ίδρυμά μας δρα ως κανάλι προσφοράς και συνεργάζεται με επιχειρήσεις και οργανισμούς, με διαχρονική και σημαντική δέσμευση στην κοινωνική προσφορά, για τη δημιουργία προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο. Οι πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν συνδετικό κρίκο του Ιδρύματος Μποδοσάκη και της Coca-Cola Ελλάς. Με την υποστήριξή της, στεκόμαστε δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην εθνική προσπάθεια προστασίας του φυσικού πλούτου και της ανθρώπινης ζωής».

Στην τελετή παράδοσης των οχημάτων παρέστησαν εκπρόσωποι της Coca-Cola Hellas, του Ιδρύματος Μποδοσάκη, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων από την Coca-Cola σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο Πυροσβεστικό Σώμα