Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου, Γιάννης Πασχαλίδης στην συνάντηση του στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης συντήρησης και βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης οπως αναφερει το paggaionet.gr .

Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου του Βουλευτή Καβάλας διαβάζουμε.

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου, Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά, και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν κυρίως τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό για τις καθοριστικές ενέργειες του ιδίου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, για την έλευση του πλοίου “Πετράκης” στο Λιμάνι της Καβάλας και την επαναλειτουργία του Λιμενικού Πυροσβεστικού κλιμακίου στην πόλη μας. Άλλωστε, τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Αρχηγός του Π.Σ. μερίμνησαν προσωπικά και για την στελέχωση της Υπηρεσίας αυτής και τις μετατάξεις – μεταθέσεις του Πυροσβεστικού Δυναμικού που βρίσκεται ήδη στην Καβάλα .

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Πυροσβεστικής Διεύθυνσης στο νησί της Θάσου και της αναδιοργάνωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την δημιουργία μόνιμου Πυροσβεστικού κλιμακίου στα Λιμενάρια.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Καβάλα, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη, όπως επίσης και στον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών αυτών με νέο και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό σε αυτοκίνητα και λοιπά πυροσβεστικά μέσα.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στα αιτήματα των εποχιακών Πυροσβεστών που προσφέρουν τα μέγιστα, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι γνωρίζει το ζητήματα τους και έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.

Αναφορά έγινε και στον Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, του οποίου οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι υποδομές χρήζουν άμεσης συντήρησης και βελτίωσης, δοθέντος ότι το συγκεκριμένο κτίριο ήδη συμπληρώνει αρκετές δεκαετίες ζωής.

Τέλος, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και για την καίρια και σωτήρια συμβολή του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Θάσο τον περασμένο Αύγουστο, όπως και στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών που είχαμε σε διάφορα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το περασμένο καλοκαίρι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε όλους τους άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στην περιοχή μας αλλά και σε όλους αυτούς που είχαν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδος για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Στην σημερινή συνάντηση, συζητήσαμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε Καβάλας. Ο Υφυπουργός, αφού δέχθηκε τις θερμές μου ευχαριστίες για την συμβολή του στην έλευση του «Πετράκης», άκουσε προσεχτικά τα ζητήματα που του εξέθεσα και δεσμεύθηκε πως θα τα εξετάσει με προσοχή.»

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας