Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Κρήτη: Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβάτες.

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ηράκλειο όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην περιοχή του Κακού Όρους με αποτέλεσμα ένας άνδρας να ανασυρθεί νεκρός.

Όλα συνέβησαν στις 9.15 το πρωί όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος, με τον 34χρονο πιλότο και τον 62χρονο επιβάτη, απογειώνεται από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με προορισμό την Αίγυπτο.

Αμέσως μετά την απογείωση δόθηκε σήμερα «Emergency» στο αεροδρόμιο καθώς όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο πιλότος είτε έχασε το σήμα, είτε είδε ότι υπήρχε βλάβη.

Λίγη ώρα μετά, το αεροσκάφος χάνει απότομα ύψος και καταλήγει να πέσει στη θάλασσα, στη περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο.

Ο πύργος ελέγχου ενεργοποιεί το πρωτόκολλο και ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς. Το λιμενικό σώμα στέλνει τρία σκάφη ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και δύο ταχύπλοα από τον Όμιλο Φουσκωτών.

Την ίδια ώρα, δύτες της ΕΜΑΚ και του λιμενικού πέφτουν στη θάλασσα για τον εντοπισμό των δύο επιβατών ενώ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί έρευνες από αέρος.

Νεκρός ο 62χρονος

Λίγα λεπτά μετά τις 10.30 εντοπίζεται ο 34χρονος πιλότος από τα συνεργεία διασωστών και μεταφέρεται με ασφάλεια στη ξηρά.

Αρχίζουν και εντείνουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και του 62χρονου. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι διασώστες του κάνουν ΚΑΡΠΑ πάνω στο λιμενικό σκάφος μέχρι να τον παραδώσουν στο ΕΚΑΒ..

Ο 62χρονος όμως δεν επανήλθε ποτέ στη ζωή.

cretapost.gr