Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης ένα από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη που συζητήθηκαν ήταν «Περί χωροθέτησης Πυροσβεστικού Σταθμού σε περιοχή εκτός σχεδίου στην θέση ΞΥΡΙΑ Καμαριώτισσας του Δήμου Σαμοθράκης» (δείτε στο δεύτερο βίντεο της συνεδρίασης από το 19ο έως το 36ο λεπτό).

Στην συνεδρίαση διαβάστηκαν οι σχετικές εγκρίσεις – εκθέσεις, εισηγήσεις και προδιαγραφές διαφόρων αρμόδιων φορέων, η περιγραφή του οικοπέδου.

Το οικόπεδο είναι περίπου 3,5 στρεμμάτων, βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων πριν το Γυμνάσιο – Λύκειο Σαμοθράκης δεξιά στην επαρχιακή οδό Καμαριώτισσας – Χώρας. Το τοπωνύμιο της συγκεκριμένης περιοχής όπως αναφέρεται και στο θέμα είναι Ξύρια.

Η αγορά του οικοπέδου από την Μητρόπολη και το κτίριο θα γίνει με δωρεά της ΜΚΟ Υποστηρίζω με υπεύθυνη την κυρία Παναγιώτα Φασουλή, η οποία έχει κάνει και άλλες δωρεές στην Σαμοθράκη, όπως η ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χώρας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης βρίσκεται σε χώρο που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του, κάτι που επισημάνθηκε από όλους στο Δ.Σ και μάλιστα όπως είπε ο Δήμαρχος ήταν ορατός ο κίνδυνος η Σαμοθράκη να μείνει χωρίς Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Τελικά η χωροθέτηση πέρασε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.
Τέτοιες δωρεές είναι άξιες επαίνου και μίμησης όταν υπάρχει ένα ανίκανο κράτος που δεν μπορεί να παράσχει τις κατάλληλες δομές στις υπηρεσίες του. Αρκεί βέβαια αυτές να γίνονται και αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες…

evros24.gr