Σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση ατυχήματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Χανιά

Σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση ατυχήματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Χανιά

Ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας σε περίπτωση ατυχήματος ή φυσικής καταστροφής και στο πλαίσιο αυτό, οι ασκήσεις που γίνονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων είναι συνεχείς.

Σε συχνά χρονικά διαστήματα, οι ασκήσεις γίνονται από το προσωπικό της επιχείρησης και με ίδια μέσα, ενώ πιο αραιά γίνονται ασκήσεις με την συμμετοχή και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να αναπτυχθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο το πρωί της Τετάρτης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε συναγερμός για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δεξαμενή καυσίμων, ενώ από τις εκρήξεις υπήρξε και εγκλωβισμός εργαζόμενου σε ένα υπόγειο χώρο.

Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα κατάσβεσης της επιχείρησης ενώ κλήθηκαν πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό του τραυματία καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Την άσκηση παρακολούθησε και ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Χανίων Γιάννης Βερυκοκίδης, ενώ μετά την λήξη της πραγματοποιήθηκε απολογισμός των ενεργειών των εμπλεκομένων.

flashnews.gr

Don't Miss

Νεκρός Αρχισμηνίας της 115 Πτέρυγας Μάχης

Νεκρός Αρχισμηνίας της 115 Πτέρυγας Μάχης

Την τελευταία του πνοή άφησε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, ένας
Πυρκαγιά εν υπαίθρω στα Καλύβια Θορικού - Άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Πυρκαγιά εν υπαίθρω στα Καλύβια Θορικού – Άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Πυρκαγιά σε οικοπεδικο χωρο στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής