Ο πυκνός καπνός παρέλυσε τον αυτοκινητόδρομο Α2. Ο δρόμος έπρεπε να κλείσει εν μέρει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Ένα φορτηγό φορτωμένο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε πιάσει φωτιά. Ο μαύρος καπνός ήταν ορατός για χιλιόμετρα!

Γύρω στις 3.30 μ.μ., ο οδηγός παρατήρησε καπνό να βγαίνει από το φορτηγό του κοντά στο Uhrsleben. Αμέσως σταμάτησε και στάθμευσε το φορτηγό του στην άκρη του δρόμου. Οι φλόγες είχαν ήδη εξαπλωθεί.

Οι προσπάθειες του άνδρα να σβήσει τη φωτιά ήταν ανεπιτυχείς και μάλιστα τραυματίστηκε. Λίγο αργότερα, η καμπίνα του οδηγού και δύο φορτωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πήραν φωτιά. Περίπου 50 πυροσβέστες προσπάθησαν να ελέγξουν τη φωτιά.

Επειδή όμως τα φλεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο δύσκολο να σβήσουν λόγω των μπαταριών, η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες.

Το προχριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό κύμα στον αυτοκινητόδρομο 2 μεταξύ Ανόβερου και Βερολίνου, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει, είχε μποτιλιάρισμα έως και 15 χιλιόμετρα και στις δύο κατευθύνσεις. Ο καπνός ήταν εν τω μεταξύ τόσο πυκνός που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να κλείσουν και το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

grland.info